De tenor Guido Groenland studeerde solozang en opera aan de conservatoria van Den Haag en Maastricht. Daarnaast legde hij zich bij Rebecca Stewart toe op muziek van middeleeuwen en renaissance, en volgde hij  masterclasses in barokzang bij Jill Feldman, Harry van der Kamp en Peter Harvey. Guido's repertoire strekt zich uit van de middeleeuwen tot nu, met een voorliefde voor muziek uit de renaissance en de barok.

 

Solistisch was Guido te horen in onder meer werken van Mozart en Monteverdi. Hij zong aria's in vele cantates, was evangelist in Bachs Johannes-PassionBij Ton Koopman en diens Amsterdam Baroque Orchestra & Choir soleerde hij in cantates van Bach en in werken van Charpentier. Onder Erik Van Nevel zong hij werken uit Monteverdi's Selva morale e spirituale

 

Op operagebied vertolkte Guido rollen in o.a. Les Fêtes d'Hébé van Rameau, in de Vlaamse kinderproductie De Toverfluit (Mozart),  in Prokofjevs De Speler (Opera Zuid) en in Monteverdi's Il Combattimento di Tancredi e Clorinda
Verder stonden recitals met liederen van Schubert Mendelssohn, Weill en Britten op zijn programma.

 

Als ensemblezanger werkt Guido met onder meer het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir, Cappella Amsterdam en De Nederlandse Bachvereniging. Hierbij zingt en zong hij onder toonaangevende dirigenten als Ton Koopman, Frans Brüggen, Daniel Reuss, Andrew Parrott, Gustav Leonhardt en Jos van Veldhoven.

 

Ook is hij zelf actief als ensembleleider. Met zijn ensemble Quadrivium verzorgt hij uitvoeringen van muziek uit renaissance en barok: van motetten van Josquin des Prez tot Bachs Johannes-Passion. Hij is dirigent van Kamerkoor Arachne in Utrecht, en neemt tweewekelijks plaats aan het hoofd bij tafelkoor Oeps in Baarn. Bij projectkoor Rosette in Rotterdam was hij te gast met programma's gewijd aan Franco-Vlaamse polyfonie en Venetiaanse Barok.


www.guidogroenland.nl
Check onze agenda hier


Wij zijn nog op zoek naar tenoren! Interesse? Vind ons op Facebook.